Direct naar content

Investeer duurzaam en adopteer een of meer Macadamiabomen!

Door de bomen een bos zien!

Hier in Nederland hebben wij het goed. Voor iedereen is er voldoende te eten en mensen kunnen voldoende geld verdienen om van te leven. Vaak wordt er verteld over de ‘arme mensen’ ver weg in Afrika en dat we daar helaas maar weinig aan kunnen doen.

Dat vonden wij erg jammer!

Daarom hebben we een plan bedacht zodat ook jij vanuit Nederland iets heel waardevols kunt doen voor mensen in Malawi, het allerarmste land van zuidelijk Afrika! En het mooie is: het kan al met één keer 12,50 euro!

2010

Start van ons project

24.115+

Macadamiabomen geadopteerd!

20.000+

Mensen in Malawi die impact ervaren

Deze partners gingen hou al voor!

Hulp met impact

Er is goed nagedacht over hoe de mensen in Malawi op een duurzame manier geholpen kunnen worden. Het project bestaat aan de ene kant uit het creëren van banen, maar ook uit aandacht en verzorging voor de mensen uit Malawi. De banen ontstaan voor een belangrijk deel door de kweek van de macadamiabomen. Bijvoorbeeld het planten en verzorgen van bomen of het plukken van de noten.

Deze bomen kunnen namelijk met een klein bedrag een enorme winst opleveren na een aantal jaar. De opbrengsten van de verkoop van macadamianoten, worden vervolgens gebruikt om de projecten verder uit te bouwen!

Hulp die blijvend is en dus impact heeft!

Zo werkt het:

€12,50 van ons is = €600,- voor hun

Hoe kan dat?! Door met één keer € 12,50 euro een macadamiaboom te adopteren! We planten een nieuw ingekochte stek óf we enten een plantje in een vruchtbare moederboom. Daar gebruiken we ongeveer de helft van jouw € 12,50 voor. De andere helft besteden we aan het verzorgen van de boom en het runnen van de boerderij.

Het is even wachten, want macadamianoten kweken is een investering voor een lange tijd. Maar na vijf tot zeven jaar is het feest: de boom geeft z’n eerste noten! De oogst wordt verkocht op de wereldmarkt, minimaal tien jaar lang maar vaak nog langer.

Zo levert jouw € 12,50 uiteindelijk minimaal € 600,- op voor ons project in Malawi!

Bekijk onze bomen

Adopteer direct een boom
01 08

Antwoord op al je vragen